Motorhistoriska dagen 6 juni

Dagen började traditionsenligt med tidig frukost hos Maggan och Pekka. Det var 15 medlemmar som deltog. Vi hade också en gäst! Dagen före fick Maggan ett samtal från en Irländsk turist på besök i Sverige. Han hade hittat oss på nätet och frågade om han fick komma och hälsa på. Självklart bjöd Maggan honom välkommen. Trevor heter han och har flera gamla fordon hemma på Irland.

Efter en trevlig samvaro tackade vi Maggan och Pekka, körde i kortege genom staden till Tävelsås för att ansluta till KMH och ”Lilla Åsnenrundan” i ny tappning .

Tävelsås hembygdsgård
Ett 80-tal personer och 35 historiska fordon samlades vid Tävelsås hembygdsgård mellan 9 och 10 på nationaldagen. Ordförande för Kronobergs Motorhistoriker, Sven Hörberg, inledde med att läsa upp Gunborg Wigstrands egen tänkvärda dikt från hennes dödsannons. Gunborg har drivit hembygdsgården på ett mycket uppskattat och engagerat sätt under många år. Därefter sjöngs gemensamt Nationalsången på ett stämningsfullt sätt.
Upplägget var att köra i kortege utan avbrott från hembygdsgården till Kafe´ Annorlunda i Torne. Under färden fick vi fylla i svaren på ett klurigt quiz med anknytning till fordonshistorien.

Väl framme i Torne bjöds på härliga mackor, glass och intressanta möten mellan klubbarnas medlemmar. Tre ungdomar hade alla 10 rätt på det historiska quizet vilket talar för bra förutsättningar för tillväxten med nya unga medlemmar i klubbarna. Med lite hot om regn begav vi oss nöjda hemåt vid tvåtiden.

Trevor har skickat meddelande och tackade så mycket för allt. 
Han hade en ”Lovely day and met some really nice people”

Text och bild Margareta Johansson och Bertil Nilsson

För dig med intresse för historiska fordon